Házi kedvenceinkről: kutya macska hörcsög papagáj

Szeretem az állatokat és szívemen viselem a sorsukat. Magam is rendelkezem házi kedvencekkel. Szeretném ezt a blogot minél több fotóval és állat-történettel, hasznos tanácsokkal, tudnivalókkal feltölteni. Ahogy van időm, fejlesztem, így kialakul az arculata.

hirdetések

hirdetések

FRISS BLOGOK:

NAPTÁR:

szeptember 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

hirdetések

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás freestat.hu 


statcounter Linkgyűjtemény, linktár Linkkatalógus
Link - Placc Linkgyüjtemény Linkster, a linktér!

Hogyan neveljük szobatisztaságra a nyuszit? :)

2010.05.22. 17:12 juc1us

Bár messze még a húsvét, remélhetőleg addig sokan elolvassák ezt a bejegyzést, akik netán arra adnák a fejüket, hogy - mondjuk a gyerek kedvéért - a szobában tartsanak egy nyulat.

Ahogy a kutya vagy a cica, úgy a nyuszi is szobatisztaságra nevelhető. Ehhez csupán az elején kell ügyesnek lennünk...

A természetben a nyuszik a saját területükön belül kijelölnek egy helyet, ahova rendszeresen ürítenek. Nem pisilnek-bogyóznak össze mindent, ez ugyanis a ragadozók elleni védekezés egyik hatékony módja, hiszen a szagok könnyen a lakóüregekhez vezethetnék a rókákat, ragadozókat. A kisnyuszik is hamar megtanulják, hogy ahol a legerősebb a szag, oda szabad csak intézni a dolgukat. Persze néha, ha kell, azért körbejelölik a területüket, de ehhez főleg az álluk alatti mirigyet használják, melynek a szagát mi, emberek nem is érezzük.

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Tanítsd szobatisztaságra a kutyádat! - Ki kell mennem!

2010.05.18. 06:19 juc1us

 Amikor a pici kutyát már arra neveljük, hogy a szabadban végezze el a dolgát, akkor érdemes a korábbi kis illemhelyét szagmintának magunkal cipelnünk a parkba. Hamar rá fog jönni a kis mihaszna, hogy mit várunk tőle. Próbáljunk nagyon figyelni arra, hogy mikor szeretne kimenni. Ilyenkor valószínűleg forgolódik, nyüszög, kapar vagy esetleg kérlelően néz a kutya. Ebben az esetben ne késlekedjünk, mert hamar megtörténhet a "baleset".

 

1 komment

Tanítsd szobatisztaságra a kutyádat! - A dicséret és a büntetés

2010.05.14. 06:18 juc1us

Dícséretként szeretgessük, simogassuk meg pici kutyánkat és lehetőleg mindig ugyanolyan szavakal nyugtázzuk dicső tettét: "okoskutyajókutyaszépkutya". A büntetésnél semmiképpen ne üssük meg a kiskutyát. Egy határozott és hideg "fujj, rossz kutya" megteszi a hatását. Ha már mindenképpen fizikailag is meg akarjuk dorgálni a kutyust, akkor a nyak feletti résznél megfogjuk és egy kicsit megrázzuk. Az anyakutya is így dorgálja a piciket, szóval tudni fogja miről van szó.

 

Szólj hozzá!

Tanítsd szobatisztaságra a kutyádat! - Mikor és hányszor?

2010.05.10. 06:18 juc1us

A fiatal kutyusok két-három óránként végzik el a dolgukat. Evés, ivás, alvás vagy intenzívebb testmozgás után nagyon valószínű, hogy szükségét érzik egy jó kis pisilésnek, kakilásnak. Érdemes ilyenkor az illemhelyükre, vagy a szabadba vinni őket és várni a tettre. Természetesen siker esetén ilyenkor eszeveszettül dícsérjük meg a kis négylábút.

 

Szólj hozzá!

Tanítsd szobatisztaságra a kutyádat! - A nevelés alapszabályai

2010.05.06. 06:17 juc1us

Kutyusaink alapvetően szeretnének a gazdik kedvében járni. Tehát a nagyon egyszerű kiindulópont legyen az, hogy ha kutyánk rosszat tesz akkor egy kicsit megdorgáljuk, ha valamit helyesen csinál - mondjuk a megfelelő helyen végzi dolgát - akkor megdícsérjük. 

Ha ifjú négylábú barátunk esetleg nem a megfelelő helyre piszkít, vagy megrágcsál valamit és ezt utólag felfedezzük ne fenyítsük meg. A kiskutya nem fogja érteni az összefüggést a múltban végzett dolgok és a szidás között. Ezt az összefüggést akkor sem tudjuk megértetni kutyánkkal, ha esetleg vadul az összepisilt-kakilt perzsa szőnyeg irányába mutogatunk, vagy netalántán az orrát a "művébe" beletuszkoljuk.

Ne tegyük!

Fontos azonban az, hogy határozott lépéseket tegyünk abban az esetben ha a kis komiszt éppen tettenérjük. Ilyenkor dorgáljuk meg a kiskutyát és ha tehetjük kapjuk fel és vigyük a kijelölt illemhelyére.

1 komment